dinsdag 26 december 2017

Venezolaan aangehouden op luchthaven Nairobi, Kenya, met 2,5 kilo cocaïne

Cocaïne verborgen in dubbele bodem koffer

Verdachte was gearriveerd met een Ethiopian Airlines-vliegtuig uit Addis Ababa met een toeristenvisum


Een Venezolaan is op eerste kerstdag gearresteerd op de Jomo Kenyatta International Airport, Nairobi (Kenya) met 2,5 kilo cocaïne. Medewerkers van de Kenyaanse Belasting Autoriteit (Kenia Revenue Authority, KRA) vonden twee pakketten cocaïne in de dubbele bodem van de koffer van Medina Paez Maria Artmelis. 

De verdachte moet twee dagen in een cel doorbrengen en moet morgen, woensdag 27 december 2017, voor een rechtbank verschijnen. Hij was op JKIA aangekomen aan boord van een Ethiopian Airlines-vliegtuig uit Addis Ababa met een toeristenvisum.

KRA-commissaris voor douane en grenscontrole, Julius Musyoki, zei dat tijdens een routine-vrachtinspectie de cocaïne in beslag werd genomen.

'De poging van de Venezolaanse drugshandelaar om zo'n omvangrijk cocaïnepakket te smokkelen, is volgens ons gebaseerd op het verkeerde beeld, dat de bewaking op de luchthaven op een laag niveau zou zijn', zei Musyoki. 'We werken echter allemaal op een code rood basis tijdens de feestdagen en andere dagen om de nationale veiligheid te garanderen.'


(Suriname Mirror/Nairobi News/Daily Nation)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten