dinsdag 26 december 2017

Japan wil 17-jarig verbod op invoer rundvlees uit Uruguay opheffen

(Bron foto: ixdaily.com)
Embargo werd in 2000 ingesteld na het uitbreken van mond- en klauwzeer in Uruguay


Japan is van plan om volgend jaar een verbod op de invoer van rundvlees uit Uruguay op te heffen, waardoor een einde komt aan een meer dan 17 jaar durend embargo na het uitbreken van mond- en klauwzeer in de Zuid-Amerikaanse natie in 2000, volgens bronnen bij de Japanse overheid vandaag, dinsdag 26 december 2017.

Na controles ter plaatse heeft een panel van deskundigen van het ministerie van Landbouw, Bosbouw en Visserij eerder deze maand vastgesteld, dat voldoende garanties aanwezig zijn bij boerderijen en vleesverwerkende bedrijven in Uruguay.

Het besluit om het importverbod op te heffen zal waarschijnlijk volgend jaar worden afgerond op bijeenkomsten op hoog niveau, aldus de bronnen.

De meest recente uitbraak van mond- en klauwzeer in Uruguay, een belangrijke exporteur van rundvlees, vond plaats in 2001. Japan handhaafde het verbod ook nadat de Wereldorganisatie voor Diergezondheid Uruguay erkende als zijnde vrij van de ziekte in 2003, en de organisatie eiste dat Japan het embargo zou opheffen.

Japan en Uruguay zullen bepaalde voorwaarden bespreken voor het opheffen van het verbod, zoals het uitsluiten van koppen en ingewanden van de export, omdat ze het virus gemakkelijk kunnen bevatten, aldus de bronnen.

(Suriname Mirror/Japan  Times)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten