dinsdag 26 december 2017

Man (41) op J.A. Pengelluchthaven aangehouden met cocaïnepasta in koffer

Cocaïnepasta verstopt in dubbele bodem nieuwe koffer


Het Korps Politie Suriname meldt pas maandag 25 februari 2017, dat het Bestrijding Internationale Drugshandel (BID) team dinsdag 19 december de 41-jarige R.A. heeft aangehouden op de J.A. Pengelluchthaven.

A., die op vertrek stond naar het buitenland, werd betrapt op drugssmokkel. In zijn koffer werden tijdens de scancontrole twee pakketten met vermoedelijk cocaïnepasta aangetroffen. De drugs zat verborgen in een geconstrueerde dubbele bodem van de reiskoffer.

De man verklaarde, dat hij niet op de hoogte was van het bestaan van een dubbele bodem in de nieuwe koffer. A. is in het belang van het verdere onderzoek overgedragen aan de afdeling Narcotica Brigade. Na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie is hij in voorlopige verzekering gesteld.

Met regelmaat bericht de politie overigens pas vele dagen na een misdrijf er over. De afdeling Voorlichting functioneert wat dat betreft niet optimaal. De nieuwswebsite Starnieuws laat in haar berichtgeving over politiepersberichten (die letterlijk worden overgenomen, mèt allerlei fouten) negen van de tien keer ten onrechte de datum waarop een misdrijf is gepleegd weg. Daarmee de indruk wekkend dat een feit recent is gepleegd....


Geen opmerkingen:

Een reactie posten