zondag 3 december 2017

Politie Peru slaags met cocaïnehandelaren in zuiden van het land

(Bron foto: ministerie van Binnenlandse Zaken Peru)
Agenten vallen drie megalaboratoria binnen en nemen 205 kilo cocaïne in beslag

Ook zeven ton chemicaliën en wapens aangetroffen


Agenten in Peru botsten deze week met drugshandelaren terwijl ze een inval deden in een cocaïnefabriek in het zuiden van het land. Met behulp van helikopters vielen de agenten drie megalaboratoria binnen en vonden in  totaal 205 kilo cocaïne, zeven ton chemicaliën die werden gebruikt voor het productieproces van de cocaïne, en wapens, bericht Peru Reports vandaag, zondag 3 december 2017.

Tijdens een van de invallen, uitgevoerd in het district Santa Rosa, provincie La Mar, Ayacucho, op 28 november, was de politie betrokken bij een gewapende confrontatie met de gangsters, volgens berichten van La República. De criminelen ontvluchtten de regio, bekend als Valle de los Ríos Apurímac, Ene y Mantaro (ofwel VRAEM), en lieten 134 kilo cocaïnehydrochloride achter, drieënhalve kilo cocaïne in vloeibare vorm en 65 kilo alkaloïde-oplossing.

In twee laboratoria werden zes ton benzine, natriummetabisulfiet, aceton, zwavelzuur en zoutzuur gevonden, evenals zes blokken hoogzuivere cocaïne, twee jachtgeweren, munitie, ovens, persen, distillateurs en andere hulpmiddelen die worden gebruikt om cocaïne te maken.



De operatie, genaamd 'Encarnación I', werd uitgevoerd door brigades van de Politie Component en het Speciale Commando van de VRAEM-rivieren. 
Een van de armste regio's van het land, VRAEM, produceert momenteel 70 procent van de cocaïne in Peru. 
In augustus ontdekte de politie van VRAEM een hightech laboratorium in de stad Nuevo Paraíso, Kimbiri, in de provincie La Convención, Cusco, samen met een ton cocaïne-alkaloïde.
Ayacucho, de locatie van de drugsbende, is een bergachtig gebied in VRAEM, gelegen in het zuiden van de Andes, dat ooit zwaar getroffen werd door het interne conflict in het land in de jaren '80, waarbij 70.000 mensen omkwamen.



(Suriname Mirror/Peru Reports/YouTube)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten