zondag 3 december 2017

Kustwacht Caribisch Gebied pakt vijf 'ongedocumenteerden' op

(Bron foto's: Kustwacht Caribisch Gebied)
Vier illegale mannen en een vrouw aan zuidoostkust van Curaçao aangehouden

Ook drie vuurwapens en zeven patroonhouders gevonden


De Kustwacht Caribisch Gebied (KWCARIB) heeft afgelopen nacht vijf ongedocumenteerden opgepakt. Rond de klok van twee uur werd een verdacht radar contact bij het Joint Rescue & Coordination Centre (JRCC) waargenomen op zeer korte afstand van de zuidoostkust van Curaçao. Hierop zijn diverse eenheden van de KW, waaronder de Super RHIB, een walploeg en de cutter Panter naar de locatie gegaan. Dit meldt de Kustwacht Caribisch Gebied vandaag, zondag 3 december 2017.

Het Korps Politie Curaçao was ook ter ondersteuning aanwezig.

Het verdachte vaartuig kon een aanlanding ten oosten van de ingang fuikbaai uitvoeren, maar is op haar terugweg onderschept door de Super-RHIB. Hierbij zijn twee verdachten aangehouden en overgedragen aan het KPC.

In de tussentijd is de walploeg van KWCARIB op de plek van de aanlading aangekomen en is met een zoektocht gestart. Na een lange zoektocht, waarbij KW-personeel dat vrij was voor aflossing zorgden, zijn vijf personen (vier mannen, één vrouw) aangehouden. Daarnaast zijn ook drie vuurwapens en zeven patroonhouders gevonden.

Deze zaak is overgedragen aan het KPC. De DASH 8 van de Kustwacht maakt vanochtend ook nog een zoekslag over het gebied op zoek naar mogelijk meerdere ongedocumenteerden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten