zondag 3 december 2017

Kirpalani zet kredietregeling voor ambtenaren stop - Ronald Hooghart ziet spoken...

Ingehouden geld op ambtenarensalarissen voor het bedrijf al drie maanden niet overgemaakt

Ronald Hooghart, voorzitter CLO en NDP-parlementariër, ziet  maatregel als aanval vanuit VHP


De kredietregeling van Kirpalani voor ambtenaren is voorlopig gestopt. Geld dat wordt ingehouden op ambtenarensalarissen ten behoeve van het bedrijf is al drie maanden niet overgemaakt. De opschorting zal van kracht blijven totdat de achterstand is weggemaakt. Dit meldt de Ware Tijd zondag 3 december 2017 op haar website.

Voorzitter Ronald Hooghart van de ambtenarenvakbond CLO en NDP-parlementariër ziet de maatregel van het handelshuis als een aanval vanuit de VHP, zonder die boute opmerking te staven. Dat zei hij vrijdag in het parlement.

Hij adviseerde de minister van Financiën om de inhouding van de kredietregeling niet meer via het ministerie te laten gebeuren. 'Laten ze via de bank aflossen.'

Vorige maand bleek dat geld van ambtenaren voor autofinanciering via de bank ook niet was afgedragen. Het gaat daarbij om zeker achtduizend ambtenaren die al twee maanden achterlopen bij banken. Deze groep werknemers is in trek bij handelsbanken en het bedrijfsleven. Vanwege de zekerheid van een vast inkomen mogen kredietverstrekkers over het algemeen rekenen op regelmatige aflossing. Bij particulieren en zelfstandigen wordt deze kans minder groot ingeschat.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten