zondag 31 december 2017

Personeel ADRON wacht nog steeds op salaris van november en december.....

LVV-minister Algoe: 'Het is het ministerie van Financiën dat de gelden moet overmaken'

'Ik vind het bijzonder pijnlijk, dat harde werkers in zulke situaties worden geplaatst' 


Volgens Starnieuws vandaag, zondag 31 december 2017, wordt het voor het personeel van het Anne van Dijk Rijstonderzoekscentrum Nickerie (ADRON) 'een ellendige jaarwisseling'. De werknemers hebben immers al twee maanden geen salaris ontvangen. Over november en december heeft het ministerie van Financiën de benodigde aangevraagde middelen niet overgemaakt. 

Minister Soeresh Algoe van Landbouw, Veeteelt en Visserij heeft zich al maanden ingezet opdat de gelden zouden worden overgemaakt.

Per geëxporteerde ton rijst, wordt 10 Amerikaanse dollar overgemaakt naar de Staat. Afgesproken is dat dit geld naar ADRON gaat. Algoe zegt, dat als uitgegaan wordt van een export van 100.000 ton, er 1 miljoen Amerikaanse dollar gestort is in staatskas, waarover ADRON niet eens deels kan beschikken. Maandelijks heeft Adron zo’n Srd 220.000 nodig voor de salarissen van het personeel. Op jaarbasis is dat Srd 2,6 miljoen. Van de ontvangen gelden over de rijstexport is dat een derde dat ADRON op jaarbasis nodig heeft om de salarissen veilig te stellen.

Minister Algoe is niet te spreken over de situatie waarin het ADRON-personeel verkeert. 'Niemand praat erover, maar zet u zich in de situatie van deze mensen die twee maanden hebben gewerkt en geen geld hebben ontvangen. En nu met de feestdagen waar je met familie en relaties bij elkaar zit, zitten deze mensen zonder geld.'

Hij benadrukt, dat niet het ministerie van LVV gelden overmaakt, maar het ministerie van Financiën. De bewindsman heeft ook gesproken met de vicepresident over deze situatie. Van de directeur van de Surinaamse Postspaarbank heeft minister Algoe begrepen dat de gelden al zijn overgemaakt naar De Surinaamsche Bank.

'Ik vind het bijzonder pijnlijk, dat harde werkers in zulke situaties worden geplaatst.' Hij zegt dat alle administratieve zaken ruimschoots op tijd zijn gedaan. 'Maar, het is het ministerie van Financiën dat de gelden moet overmaken. Ik vind het vreselijk dat de mensen zulke ellendige dagen moeten doormaken.'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten