zondag 31 december 2017

Milieupolitie Brazilië redt twee alligators van een oudjaars barbecue...

Alligators aangetroffen in kofferbak auto op weg naar Macapa, hoofdstad van de staat Amapa



Dit is het verbazingwekkende moment, dat twee grote alligators zaterdag 30 december 2017, levend worden gevonden in de kofferbak van een auto van stropers na een undercoveroperatie gefilmd door de politie in Brazilië.

De reptielen, waarvan de ene ongeveer een meter lang was en de andere ongeveer twee meter lang, zijn daardoor ontsnapt aan een oudejaarsdiner, omdat ze volgens de agenten gedood zouden worden en gebarbecued.

Beide krokodillen zouden donderdagnacht zijn gestroopt uit het Novo-meer in Tartarugalzinho, in het noorden van Brazilië. De Milieupolitie vingen de verdachten met hun illegale lading bij zonsopgang op, toen ze hem stopten om de auto te inspecteren in het hooggelegen moerasgebied.

Luitenant Bryan Fonseca zei: 'De chauffeur probeerde ons te misleiden door te zeggen, dat hij niets achter in zijn voertuig had. Maar, toen we de kofferbak openden, vonden we echter twee alligators. Ze waren vastgebonden en gewikkeld in plastic zakken. We vertelden hem om ze uit de kofferbak te halen en op de grond te leggen. De dieren zagen eruit alsof ze in shock waren nadat ze in de val waren gelopen en in een donkere kofferbak werden geworpen, omdat ze niet worstelden of reageerden. De verdachte vertelde ons, dat hij op weg was naar Macapa, waar de dieren rond de jaarwisseling bij het avondeten zouden worden geconsumeerd.'



Volgens de agenten is Macapa, de hoofdstad van de staat Amapa, een reis van 203 kilometer en het is onwaarschijnlijk dat de hulpeloze beesten de afstand zouden overleefd hebben.

Luitenant Fonseca: 'De bestuurder wordt beschuldigd van een milieucriminaliteit, die het jagen, vangen, transporteren en doden van enige soort dieren verbiedt zonder toestemming of kennis van de bevoegde autoriteiten.' 

De naamloze verdachte staat een gevangenisstraf van maximaal een jaar te wachten als hij schuldig wordt bevonden.

Na het inspecteren van de dieren, constateerden de milieuagenten dat de alligators  geen ernstig letsel hadden ondervonden. Beide werden vrijgelaten in hun natuurlijke habitat.

(Suriname Mirror/The Daily Mail/FolhaMT/G1.globo.com/YouTube)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten