zondag 31 december 2017

Colombia stuurt zo'n 50 ton karbonade in vrachtwagens naar Venezuela

(Bron foto: Twitter)
Uit woede over tekort aan karbonades in de schappen gingen veel mensen de straat op


Om de feestdagen van de Venezolanen wat aangenamer te maken, heeft Colombia zo'n 50 ton karbonade naar Venezuela gestuurd. Het varkensvlees is zaterdag 30 december 2017 met vrachtwagens via de brug Simón Bolívar over de grens gebracht. 

Het is in Venezuela traditie dat met de kerstdagen en tijdens de jaarwisseling karbonaadjes worden gegeten. De linkse regering van de Venezolaanse president Nicolás Maduro had de bewoners voor de kerstdagen beloofd, dat er genoeg varkensvlees voorradig zou zijn, maar dat bleek niet het geval.

Uit woede over het ontbreken van voldoende karbonades in de schappen gingen veel mensen de straat op. Ze wierpen blokkades in de straten op, staken vuilnis in brand en riepen leuzen tegen Maduro. Die gaf het buitenland de schuld van het gebrek aan de karbonades. Onder meer Portugal zou de belofte om varkensvlees te leveren niet zijn nagekomen.

Venezuela zit al jaren in een economische crisis. Daardoor is er een gebrek aan levens- en geneesmiddelen. De inflatie is torenhoog.

(Suriname Mirror/ANP/DPA)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten