zaterdag 4 november 2017

Premier Rhuggenaath, Curaçao, pleit in Costa Rica voor regionale samenwerking op terrein bestrijding drugshandel

Premier woont 1e conferentie van landen die Verdrag van San José hebben ondertekend bij


'Het terugdringen van drugsgebruik en de bestrijding van drugshandel dienen bovenaan de politieke agenda te staan.' Dat zei premier Eugene Rhuggenaath (PAR) gisteren in San José, Costa Rica, tijdens de eerste conferentie van landen die het Verdrag van San José hebben ondertekend, zo bericht vandaag, zaterdag 4 november 2017, het Antilliaans Dagblad.


Het Verdrag van San José, ook wel de ‘American Convention on Human Rights’, is de Amerikaanse tegenhanger van het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens (EVRM). Het verdrag werd aangenomen te San José, Costa Rica, op 22 november 1969.

Drugssmokkel, zo zei premier Rhuggenaath in zijn toespraak, 'vormt sinds enkele jaren een van de grootste bedreigingen van onze vrede en veiligheid. Dit zien wij heel duidelijk in onze regio, waar de productie en het transport van illegale drugs voor hevige problemen zorgt. De criminele organisaties die bij deze handel betrokken zijn, proberen met geweld en intimidatie de controle over hun handelsroutes te houden. Deze groepen ondermijnen het gezag en de wet. Ze zijn verantwoordelijk voor corruptie, het beïnvloeden van verkiezingsuitslagen en ze brengen de economie grote schade toe.'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten