zaterdag 4 november 2017

Discussie in Staten Curaçao over geblindeerde autoruiten met lagere lichtdoorlaatbaarheid

Oppositiepartij MFK wil lichtdoorlaatbaarheid verminderen van 70 naar 35 procent


Oppositiepartij MFK moet eerst meer adviezen inwinnen over het wetsvoorstel dat de partij heeft ingediend voor het toestaan van geblindeerde autoruiten met een lagere lichtdoorlaatbaarheid dan tot nu toe. De meeste Statenleden maken zich zorgen over de gevolgen voor de verkeersveiligheid en de extra kosten van de wetswijziging. Dat bleek gisteren tijdens een vergadering van de centrale commissie van de Staten over de Initiatief Oontwerplandsverordening tot wijziging van de Wegenverkeersverordening Curaçao, aldus het Antilliaans Dagblad vandaag, zaterdag 4 november 2017.

In januari 2016 kwam de PNP-fractie ook al met een voorstel om in de wet vast te leggen dat donkerder ruiten werden toegestaan, onder andere om bestuurder en bijrijder te beschermen tegen fel zonlicht en huidkanker te voorkomen.

MFK heeft opnieuw een voorstel voor een wetswijziging ingediend om de lichtdoorlaatbaarheid te verminderen van 70 naar 35 procent. Niet alleen, omdat dan schadelijke uv-stralen geweerd worden en de temperatuur in de auto daalt, maar vooral vanwege ‘de vrijheid van gebruikers om lichtdoorlaatbaarheid van voorzijruiten te beperken’.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten