maandag 30 oktober 2017

Zo'n vijftig vrijwilligers vullen ruim 30 zakken met afval op strand en park van Albina

(Bron foto's: Suricorps)
Vuil stapelt zich dagelijks op door het gedrag van burgers


Ongeveer vijftig vrijwilligers hebben zich zaterdag ingezet om het strand en park van Albina te ontdoen van met name plastic afvall. Er zijn meer dan dertig zakken vuil verzameld. Het initiatief komt van Eric Soemodihardjo met zijn Gotong Rojoh groep Pamuda Islam uit Moengo, in samenwerking met Suricorps for Development, studenten Infrastructuur van FTW van de Anton de Kom Universiteit van Surriname, de werkgroep Commissariaat Albina en enkele lokale mensen, onder wie NDP-Assembleelid Grace Watamaleo. Dit meldt Starnieuws vandaag, maandag 30 oktobr 2017.

Het vuil, voornamelijk plastic, is opgeruimd op deze twee stranden. Dit gebeurde binnen vier uur.

Veel plastic was verstrengeld tussen de boomwortels. Opmerkelijk is dat ook veel van PET-flessen pas een paar dagen op het strand liggen. De opruimingsdiensten in Albina komen handen te kort mede doordat het vuil door het gedrag van burgers zich dagelijks opstapelt.

Geconstateerd is dat niet alleen de Albinezen de plekken vervuilen maar de honderden mensen die de grensplaats aandoen. Watamaleo zegt dat er veel meer te doen is rond het milieu in het district. Er moet een beleid komen op plastic dat schadelijk is voor ons milieu. Ook de bewustwording moet goed worden vergroot. Daarom is ze blij met de inzet van de vrijwilligers.

Soemodihardjo stelt dat er een negatief beeld bestaat over een schoon en veilig milieu in Marowijne. 'Met dit soort initiatieven bewijzen wij dat het anders kan.' Hij vindt dat de eenmalige actie een duurzaam karakter moet krijgen. Hij hoopt dat de mensen die Albina aandoen ook bewust worden en het milieu niet vervuilen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten