maandag 30 oktober 2017

Nieuwe Nederlandse regering houdt vast aan voorwaarden wederopbouw Sint-Maarten

Staatssecretaris voor Koninkrijksrelaties Knops houdt vast aan voorwaarden 


Nog slechts 36 uur heeft de regering van Sint-Maarten om de voorwaarden te accepteren die Nederland stelt aan de financiering van de wederopbouw. Kersvers staatssecretaris voor Koninkrijksrelaties Raymond Knops (CDA) laat er geen misverstand over bestaan: het geld ligt klaar, maar zonder de ondubbelzinnige instemming van minister-president William Marlin houdt Den Haag de hand op de knip. Dit meldt vandaag, maandag 30 oktober 2017, het Antilliaans Dagblad.

Mocht de premier de illusie hebben gehad dat met het afzwaaien van minister Ronald Plasterk ook de voorwaarden van tafel zouden gaan, komt hij bedrogen uit.

'Ik weet niet of men dat gedacht heeft, maar ik kan wel zeggen dat de lijn ten aanzien van de voorwaarden volstrekt helder was en ook zal zijn. De voorwaarden staan recht overeind', aldus Knops. De bewindsman noemt die voorwaarden ‘volstrekt legitiem’.

De voorwaarden
Wat Nederland betreft komt er zo snel mogelijk grenscontrole door de Koninklijke Marechaussee, omdat het eiland zelf niet in staat zou zijn om aan de grens criminaliteit en illegale immigratie te stoppen.
Ook eist Nederland een zogeheten Integriteitskamer, die ‘onafhankelijk’ mag onderzoeken of Sint-Maartense bestuurders en ambtenaren zich aan de wet houden. Sint-Maarten ziet beide eisen niet zitten.

(Suriname Mirror/Antilliaans Dagblad)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten