zondag 15 oktober 2017

Zo'n 180 agenten in rang bevorderd in het Politie Opleidingscentrum

'Bevordering is een wapenfeit van de Surinaamse Politiebond'

(Bron foto's: Korps Politie Suriname )

Zo'n 180 agenten zijn vrijdag in rang bevorderd in het Politie Opleidingscentrum. Doordat zij de sporttest niet hadden gehaald en geen rijbewijs hadden, was het merendeel van de groep achtergebleven in bevordering. De voorwaarden waren in 2013 ingevoerd, maar bleken achteraf onwettig te zijn. 

'Ik ben blij dat leden van de politiebond in hun rechtspositie zijn hersteld en dat de achterstand van deze bevorderingen wordt ingelopen', zegt Revelino Eijk, woordvoeder van de Surinaamse Politiebond, aldus de Ware Tijd vandaag, zondag 15 oktober 2017. Dit bondsbestuur heeft zich sinds zijn aantreden verzet tegen de regels.

Eijk, die vrijdag zelf is bevorderd tot onderinspecteur van politie, schat dat sinds de invoering van de regels in 2013 totaal driehonderd politiemensen buiten de boot zijn gevallen om in een hogere rang te mogen werken. Hij benadrukt dat de bond geen probleem heeft met de sporttest die reeds is vervat in een conceptwet. 'Er moeten wel randvoorwaarden opgenomen worden in de wet zoals een programma waarbij politieagenten tijdens diensttijd kunnen sporten om zich voor te bereiden op de test.'

Nu mogen slechts enkele afdelingen van het Korps Politie Suriname tijdens diensttijd sporten, maar dat moet volgens de woordvoerder gelden voor eenieder. Hij stelt, dat wanneer de sporttest een wettelijk basis heeft, de politieagenten zich hierop moeten kunnen voorbereiden. 'Mocht de voorwaarde legitiem zijn en de test niet worden gehaald, dan heeft betrokkene het zelf gezocht en de bond kan hiertegen dan niets doen.'

Vrijdag zijn agenten bevorderd die de test niet hadden gehaald. Hun bevordering beschouwt de woordvoerder als een wapenfeit van de bond.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten