zondag 15 oktober 2017

Minister Hoefdraad woont jaarlijkse vergadering IMF bij in Washington

Bewindsman ontmoet in Washington diverse investeerders...


Minister Gillmore Hoefdraad van Financiën is momenteel in Washington om de jaarlijkse vergadering van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) bij te wonen, aldus het Nationaal Informatie Instituut zaterdag 14 oktober in een persbericht.

Ofschoon de minister pas maandag tijdens de zogenoemde 'policy meeting' met het fonds een update zal geven over de nationale economische ontwikkelingen, zouden de diverse partners nu al ingenomen zijn met wat er is bereikt. De bewindsman wijst erop dat ook de ontwikkelingen bij het Canadese IAmGold (Saramacca) en Amerikaanse Newmont (Merian-goudmijn) positief overkomen bij het buitenland.

Vrijdag heeft hij tijdens bijeenkomsten met verschillende investeerders uitleg gegeven over de economische stand van zaken in Suriname. Het ontwikkelingsfonds van Koeweit zou bereid zijn om een aantal projecten te ondersteunen.

Dit weekend ontmoet Hoefdraad nog meer investeerders. Zaterdag werd van gedachten gewisseld met de Islamic Development Bank (IsDB) en de Wereldbank. Met de IsDB zal hoogstwaarschijnlijk de financiering van het LISP 3-woningbouwprogramma (Low Income Shelter Program) worden getekend, voor een bedrag van 35 miljoen Amerikaanse dollar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten