zondag 15 oktober 2017

Stichting Suriprofs steunt tijdelijk geen nieuwe projecten in Suriname meer

Suriprofs beschikt 'momenteel niet over voldoende middelen'



De stichting Suriprofs, bestaande uit (ex-) voetballers van Surinaamse komaf, zal de komende maanden geen nieuwe projecten in Suriname ondersteunen. Als reden wordt op de website van de stichting zaterdag 14 oktober 2017 aangegeven, dat de Suriprofs 'momenteel niet over voldoende middelen beschikt' om projecten in Suriname te steunen of van de grond te krijgen. Dat komt mede door het feit dat de Suriprofs sinds 2015 geen benefietwedstrijden meer heeft gespeeld. Volgens de stichting komen er elke maand nieuwe aanvragen uit Suriname binnen. 

'Natuurlijk is het jammer dat we organisaties dan moeten teleurstellen. Juist nu het in Suriname minder gaat en financiële of materiële steun uit Nederland meer dan welkom is. Maar, ik verwacht dat Surinaamse organisaties en stichtingen over niet al te lange tijd zeker weer een beroep op de Suriprofs kunnen doen', aldus de Suriprofs.



De stichting zegt in september overleg te hebben gevoerd met de Koninklijke Nederlandse Voetbalbond om de jaarlijkse 'goede doelen'-wedstrijd tussen de Suriprofs en een club uit het betaald voetbal weer een plek te geven op de jaarlijkse kalender. Deze ontmoeting zou dan in mei gespeeld worden aan het einde van de competitie in Nederland.

Suriprofs heeft door de jaren heen verschillende kinder-, jeugd- en andersoortige projecten gefinancierd in Suriname en geholpen de voetbalsport in Suriname te promoten. Een begeleidingscommissie in Suriname controleerde de voortgang.

Onder meer Stichting Betheljada, Lotjeshuis, Stichting voor het Kind, Academisch Ziekenhuis Paramaribo, Diakonessenhuis, Jeugdcentrum, Nola Hatterman Instituut, 10 Minuten Jeugd Journaal, Stibula, Stichting Letitia Vriesde Sportpromotie Suriname, De Rest, Leo Victor en Boys hebben geprofiteerd van financiële injecties of materiële hulp van Suriprofs. Op sportgebied werden onder meer clinics verzorgd en bijgedragen aan het opzetten van minikunstgrasvelden.

Eén van de laatste acties onder het bestuur-Stanley Menzo was het aanbieden van het boek 'Suriprofs, van benefiet tot project' op 12 november 2016. Menzo heeft vanaf 1 maart 2000 leiding gegeven aan de organisatie. Hij werd opgevolgd door Jörgen Raymann, die vanaf 2003 tot aan zijn voorzitterschap ambassadeur is geweest van de Stichting Suriprofs.

(Suriname Mirror/de Ware Tijd/Suriprofs/Facebook)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten