dinsdag 31 oktober 2017

Vraagtekens rond komst ziekenhuis in Saramacca

'Sommige dingen heb je niet in de hand, maar we zijn in de voorbereidende fase'


Als gekeken wordt naar het aantal keren dat de komst van het ziekenhuis te Saramacca is aangekondigd, dan zou er nu al een gebouw moeten staan, aldus vandaag, dinsdag 31 oktober 2017, de Ware Tijd. Maar, zover is het nog niet. Echter, de plannen hiervoor zijn niet van de baan. 

'Het zal niet lang meer duren voordat het er komt', zegt districtscommissaris Laksmienarain Doebay in reactie.

Hij had in april 2016 al gezegd, dat het ziekenhuis er nog dat jaar zou staan. Enkele maanden daarna werd de eerste steenlegging aangekondigd. Doebay kiest er nu voor om geen termijn te noemen. 'Sommige dingen heb je niet in de hand, maar we zijn in de voorbereidende fase. Het zal niet meer zo lang duren.'

De bouw van het ziekenhuis komt zonder overheidsmiddelen tot stand. Volgens Doebay met de ondersteuning van 'vrienden en de burgerij' van Saramacca. Het terrein in Groningen is ook door een particulier beschikbaar gesteld.

Doebay zei eerder interview, dat het ziekenhuis over 25 bedden zal beschikken, verdeeld over een tweede en een derde klasse. Er komen ook een verloskamer en een 24 uurs Spoedeisende Hulp.

Hij laat vandaag weten, dat het terrein waar het gebouw zal komen te staan, regelmatig wordt schoongemaakt. Meer wil hij in dit stadium niet kwijt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten