dinsdag 31 oktober 2017

Onrust en onvrede houdt aan onder personeel stuurloze Stichting Bosbeheer en Bostoezicht (SBB)

Vakbond belegt een spoed algemene ledenvergadering

'De werknemers hebben al twee jaar geen loonsverhoging gehad'


De vakbond bij de Stichting Bosbeheer en Bostoezicht (SBB), onder leiding van voorzitter Lloyd Read, houdt vandaag, dinsdag 31 oktober 2017, een spoed algemene ledenvergadering. 'De werknemers hebben al twee jaar geen loonsverhoging gehad', zegt Read in de Ware Tijd.

Het besluit om de ledenvergadering te houden is maandag door de bond genomen. 'De werkdruk is toegenomen. Er wordt behoorlijk veel hout weggevoerd uit het land, terwijl de arbeiders daar niet voor worden beloond', aldus Read.

De bond wil de aandacht vragen van minister Roline Samsoedien van Ruimtelijke ordening, Grond- en Bosbeheer (RGB) voor de misstanden binnen de organisatie. De problemen bij de SBB begonnen toen er aantijgingen van corruptie gelanceerd werden aan het adres van de vorige directeur van de SBB, Pearl Jules. Deze beschuldigingen kwamen van Samsoediens voorganger, Steven Relyveld, die na jaren de scepter te hebben gezwaaid bij RGB, bedankt werd door president Desi Bouterse.

Het is momenteel niet duidelijk wie de leiding heeft bij deze werkarm van RGB. Enkele maanden geleden werd gemeld dat de niet onomstreden Hans Jannasch, een vertrouweling van president Desi Bouterse, tot directeur zou worden benoemd, maar hij heeft inmiddels te kennen gegeven voor de eer te bedanken. Een nieuwe kandidaat lijkt vooralsnog niet in beeld.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten