dinsdag 31 oktober 2017

15 Doden na het drinken van industriële alcohol in Ecuador

Politie voert in heel Ecuador razzia's uit in winkels en drankwinkels


De politie heeft in heel Ecuador razzia's uitgevoerd in winkels en drankwinkels gevoerd, nadat zeker 15 personen waren overleden na het drinken van industriële alcohol. 'De operaties hebben geleid tot het in beslag nemen van meer dan 4 duizend liter alcohol zonder sanitair registratie', zei het ministerie van Binnenlandse Zaken maandag 30 oktober 2017.


Het aantal mensen dat is overleden door consumptie van alcohol voor industrieel gebruik in Ecuador, is gestegen naar 15 en nog 21 blijven onder medische observatie, meldde zondag het ministerie van Binnenlandse Zaken.


'Er zijn 5 burgers aangehouden in verband met deze zaak', aldus het ministerie in een verklaring.

De autoriteiten hadden vrijdag gemeld dat er doden negen waren. Twee verdachten zijn vrijdag door het Openbaar Ministerie beschuldigd. Een van hen is in verzekering gesteld voor moord, terwijl een ander vast zit voor verontreiniging van stoffen voor menselijke consumptie.



De eerste slachtoffers van het drinken van methylalcohol werden afgelopen woensdag in Quito geregistreerd. De autoriteiten hebben geen informatie vrijgegeven over de omstandigheden van massavergiftiging.

De autoriteiten hebben 19 drankwinkels gesloten waar ze 'bewijs van aanwezigheid' van 'vervalste' alcohol hebben gevonden.

In 2011 werden ten minste 164 gevallen van methylalcoholvergiftiging in Ecuador geregistreerd, met 50 sterfgevallen.



(Suriname Mirror/AFP/Twitter/YouTube/El Comercio)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten