woensdag 1 juli 2020

Selikor streeft ernaar om nog deze week afvalbakken in alle wijken Curaçao te legen

Selikor rijdt volgens schema, ook op Dia di Bandera


Vuilophaaldienst Selikor zal er alles aan doen om nog deze week de afvalbakken in alle wijken op het eiland te legen. Dat gebeurt volgens het normale schema. Ook morgen, Dia di Bandera, zullen de trucks de weg op gaan. Door de staking bij Selikor vorige week zijn de kliko’s bij huishoudens de afgelopen week niet geleegd. Deze week zijn de medewerkers van de vuilnisophaaldienst weer aan het werk, zo bericht het Antilliaans Dagblad vandaag, woensdag 1 juli 2020.

'De staking is gestopt', zegt Selikor-directeur Wesley Kook.

De trucks van Selikor rijden sinds maandag weer volgens het normale schema. Ook op de Dag van de Vlag, 2 juli, werken de vuilnismannen gewoon en zullen de sushibakken worden geleegd. 'Eind deze week zal alle afval in alle wijken zijn opgehaald', laat het vuilnisbedrijf in een persbericht weten.

Selikor biedt excuses aan voor het ongemak vanwege de vertraging en vraagt begrip voor de situatie.Vorige week woensdag heeft een deel van de werknemers van Selikor zich aangesloten bij de protestmars van Post 5 over de Schottegatweg naar de binnenstad. De manifestatie liep uit de hand en eindigde met plunderingen, brandstichting en geweld.

Directeur Kook zei daags na de protesten begrip te hebben voor de redenen van de manifestatie, maar vindt het ‘niet acceptabel dat er schade wordt aangericht aan privé- of publieke eigendommen’. Kook wees er in een persbericht op dat Selikor ‘net als heel Curaçao financieel moeilijke tijden meemaakt’ en zei begrip te hebben voor de pijn van de bevolking en de werknemers. 'Maar, onder geen enkele omstandigheid en in geen enkele situatie accepteert Selikor dat een manifestatie eindigt in vandalisme, diefstal en geweld.'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten