woensdag 1 juli 2020

Covid-19 onder coalitie-kopstukken geen belemmering voor machtswisseling

'Ik hoop dat dit een goede waarschuwing is, dat ook zij zich aan de regels houden'


Het proces rond de machtswisseling medio deze maand is nog steeds op spoor. Dat enkele kopstukken van de nieuwe coalitie positief zijn getest op het coronavirus en andere die met hun in contact zijn geweest in quarantaine gaan heeft daar vooralsnog geen verandering in gebracht, schrijft de Ware Tijd vandaag, woensdag 1 juli 2020.

'De transitiegesprekken waren voor een groot deel reeds afgerond en maandag is met het kiezen van de voorzitter en vicevoorzitter van het parlement de eerste stap gezet', zegt Albert Ramdin, die voor de periode tot aan de inauguratie van de nieuwe president aangewezen is als woordvoerder van de nieuwe coalitie.

Het parlement besluit morgen tijdens een huishoudelijke vergadering wanneer de verkiezing van president en vicepresident zal plaatsvinden. Tot nu toe is er geen reden om af te zien van de afgesproken machtsoverdracht, zegt Ramdin.

Nadat bekend werd dat PL-leider Paul Somohardjo positief werd getest op Covid-19 moesten ook de leiders en andere politici van de coalitie met wie hij nauw contact heeft gehad worden getest. De uitslag van de test van NPS-ondervoorzitter Jerrel Pawiroredjo bleek ook positief.

Vanochtend is ook een test van VHP-voorzitter tevens beoogde presidentskandidaat Chandrikapersad Santokhi afgenomen. Hij hoort evenals enkele andere politici later vandaag of hij coronavrij is of niet.

Ramdin stelt, dat de jongste ontwikkeling het bewijs is dat Covid-19 niet discrimineert. Het is daarom van belang, dat ook politici zich aan de beschermings- en voorzorgmaatregelen houden en daarin ook het voorbeeld geven. 'De bevolking en ook politici moeten begrijpen, dat ze een eigen verantwoordelijkheid hebben naar zichzelf, maar ook naar anderen met wie ze in contact komen. Ik hoop dat dit een goede waarschuwing is, dat ook zij zich aan de regels houden', aldus de woordvoerder.

Ook Ramdin gaat de komende dagen in quarantaine. 'Het geldt ook voor mij. Zolang de medici dat van belang achten blijf ik in quarantaine. Corona discrimineert niet tussen politieke leiders en de gewone man op straat.'

Vanwege de ontstane situatie zijn sommige afspraken afgezegd. Ontmoetingen die wel doorgaan zullen via andere kanalen plaatsvinden of onder de strilte coronamaatregelen voortgang vinden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten