donderdag 30 juli 2020

Nieuwe personeelsleden Huize Ashiana moeten thuis blijven - Bond eist terugdraaien maatregel

'Maatregel trekt een enorme wissel op de rest van het personeel'


De bond bij Huize Ashiana is er niet over te spreken dat nieuwe personeelsleden die niet zo lang geleden hun benoemingsbeschikking hebben ontvangen, niet op het werk mogen verschijnen. Ondervoorzitter Rudolgo Palmtak en secretaris Jan Aviankoi spreken hun ongenoegen uit over de maatregelen die getroffen worden door de leiding in opdracht van het ministerie van Sociale Zaken & Volkshuisvesting. Dit meldt Starnieuws donderdag 30 juli 2020.

De personeelsleden die pas hun beschikking hebben ontvangen is meegedeeld dat ze voorlopig niet op het werk mogen verschijnen. Hun beschikking moeten ze retourneren. De mensen zullen ook geen salaris ontvangen, is hen meegedeeld. De bond vindt dat deze houding in strijd is met wat door de nieuwe regering is beloofd. Eenieder zou worden ingezet om het werk te doen.

Het bestuur vindt dat het hier niet gaat om mensen die overbodig zijn. Het tehuis kampt al jaren met tekort aan personeel. Wanneer personeel nu wordt aangezegd om thuis te blijven, zal dat een enorme wissel trekken op de rest van het personeel.

De bond wil dat deze maatregel teruggedraaid wordt. Indien dat niet gebeurt, zal de rust op de werkplek niet gegarandeerd kunnen worden. De mensen hebben het geld nodig om hun gezin te kunnen verzorgen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten