donderdag 30 juli 2020

Media-coördinator regering Alven Roosveld haalt kou uit de lucht in kwestie 'M'Manten Taki' (STVS)/Ruben del Prado

(Bron foto: Roosveld/Facebook)
Del Prado: 'De president heeft mij niet uit programma gehaald'


De arts Ruben del Prado heeft dinsdagmorgen een gesprek gehad op het presidentieel paleis met de media-coördinator van de regering Santokhi-Brunswijk, Alven Roosveld. Aanleiding hiervoor was een bericht, dat Del Prado maandagochtend niet meer als gast welkom was in het programma M’Manten Taki', zo schrijft Waterkant.net woensdag 29 juli 2020. 

In het programma zou ingegaan worden op de recent aangescherpte Covid-19 maatregelen in Suriname. Del Prado, die als arts was uitgenodigd, meldde maandag echter op zijn Facebookpagina, dat hij er ineens niet meer bij mocht zijn en dat de opdracht hiervoor zou zijn gekomen ‘van hogerhand’.

De hoofdredactrice van de Surinaamse nieuwssite Starnieuws, Nita Ramcharan, vond het nodig om hier meteen een column aan te wijden waarin zij aangaf dat er sprake zou zijn van censuur. 'Del Prado mocht niet in het programma, want dat schijnt niet te stroken met de opvattingen van Volksgezondheid', zo beweerde Ramcharan. Het censuurverhaal ging daarna een geheel eigen leven leiden op social media onder de kop ‘Ophef! censuur onder kabinet Santokhi?‘ De anti-regering reacties van de bekende nep Facebookaccounts waren niet mals.

Door alle ontstane commotie was er de noodzaak om een en ander uit te praten. Del Prado werd dinsdagochtend uitgenodigd op het presidentieel paleis voor een gesprek. Na afloop noemde hij het een goede-, productieve- en vriendschapsbevorderende ontmoeting met Roosveld.

'Alven Roosveld en ik hebben het goed uitgesproken, als volwassenen, voor ons geliefd Suriname. In het gesprek is er geen naam genoemd van degene, die aan Roosveld de opdracht heeft gegeven om mij uit het televisie programma te halen. Ik heb er ook niet om gevraagd. Wat ik wel weet is dat het niet de president is geweest', aldus Del Prado.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten