vrijdag 29 mei 2020

'Tweede lockdown zou veel meer schade toebrengen aan economie Aruba dan eerste lockdown'

Ahata wil dat Aruba van bezoekers eist dat ze bewijs van negatieve test hebben voordat naar Aruba vliegen


De Aruba Hotel & Tourism Association (Ahata) wijst op de noodzaak om te voorkomen, dat een tweede lockdown noodzakelijk wordt als reizigers met het virus Aruba binnenkomen. 'Een tweede lockdown zou veel meer schade toebrengen aan onze economie dan de eerste lockdown.' 


Ahata noemt de eerste lockdown een noodzakelijke maatregel, maar benadrukt de noodzaak te voorkomen dat een tweede golf van coronagevallen zou kunnen ontstaan. De toerismeorganisatie wil dat voor iedereen duidelijk is welk beleid daarvoor wordt gevoerd, aldus vandaag, vrijdag 29 mei 2020, het Antilliaans Dagblad.

Ahata wil precies weten welke kamers op Aruba beschikbaar zijn voor isolatie en quarantaine van positief geteste bezoekers en vindt dat die in andere accommodaties moeten worden ondergebracht dan gezonde bezoekers. Ahata heeft geholpen met het vinden van een quarantainepand en biedt eventuele verdere hulp aan die nodig is voor de isolatie. Daarnaast wil Ahata op de hoogte worden gesteld van de capaciteit van de gezondheidszorg voor Covid-19-gevallen.

Ook wil Ahata weten welke maatstaven de autoriteiten gebruiken om te bepalen wanneer een tweede lockdown vereist zou zijn, maar belangrijker nog welk plan er is om ervoor te zorgen dat een tweede lockdown niet nodig wordt.

Ahata adviseerde al eerder, dat Aruba van bezoekers eist dat ze een bewijs van een negatieve test hebben voordat ze aan boord gaan van hun vlucht naar Aruba. 'Dit vermindert het aantal bezoekers naar Aruba, maar vermindert ook het aantal mogelijk positieve gevallen op het eiland, met het risico op overbelasting van ons gezondheidszorgsysteem.'

'Mocht de regering dit advies niet overnemen, dan vindt Ahata het noodzakelijk, dat er duidelijkheid wordt verstrekt op de bovengenoemde punten van aandacht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten