vrijdag 29 mei 2020

Productie mijnbouwsector in Peru daalt dit jaar met zeker 15%

Mijnbouwsector in Peru lijdt omzetverlies tot 5 miljard dollar als gevolg van coronavirus pandemie


De productie in de mijnbouwsector in Peru zal dit jaar met ten minste 15% dalen, wat neerkomt op een omzetverlies tot 5 miljard dollar als gevolg van verstoringen veroorzaakt door de coronavirus pandemie, zei een topmanager uit de sector woensdag 27 mei 2020. 

Grootschalige mijnbouw, die 80% van de koperproductie in Peru uitmaakt, zou pas begin juni volledig operationeel zijn, zei Victor Gobitz, algemeen directeur van mijnbouwbedrijf Buenaventura (BVN.N), tijdens een virtuele persconferentie. 'Dat zouden de productieniveaus moeten zijn die kunnen waarschuwen voor productieverliezen tegen het einde van het jaar', zei Gobitz.

Sommige Peruaanse mijnbouwoperaties werken gedeeltelijk nadat de regering de beperkingen geleidelijk had versoepeld om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. De sector doorloopt tot augustus vier fasen van reactivering, aldus de regering.

De mijnbouwsector in Peru is hard getroffen door de pandemie. Het land heeft 129.751 bevestigde gevallen van het virus - de op één na meest in Latijns-Amerika - met een dodental nu rond de 3.788. Gobitz zei, dat bedrijven met ondergrondse mijnen zullen proberen om hoogwaardige gebieden te targeten 'om de verloren tijd in te halen'. 'Ik denk dat het pas in het derde kwartaal mogelijk zal zijn om de volledige productieniveaus terug te krijgen', zei Gobitz.

(Suriname Mirror/MercoPress)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten