woensdag 8 april 2020

Groep verdachten diefstal 50.000 beschermende gezichtsmaskers aangehouden in Sao Paulo, Brazilië

667 Doden als gevolg van Covid-19 in Brazilië, en 13.717 mensen positief 


De burgerpolitie van Sao Paulo heeft een groep verdachten gearresteerd die 50.000 beschermende gezichtsmaskers had gestolen die naar een particulier staatsziekenhuis zouden gaan, te midden van de huidige strijd tegen het SARS-CoV-2-virus in Brazilië. 

De nieuwswebsite van R7 geeft aan, dat politieagenten vandaag, woensdag 8 april 2020, opereren in de tweede fase van Operatie Salvis Salutem. Minstens 42 troepen voerden vier arrestatiebevelen uit en 14 huiszoekings- en confiscatiebevelen voor huizen en bedrijven in Sao Paulo.



De zoekadressen waren de huizen van de verdachten, maar ook de bedrijven die de lading hebben gekocht. Het doel is om te verifiëren dat handelaren weten hoe criminelen goederen uit ziekenhuizen weten weg te leiden.


Tijdens de eerste fase van de operatie werden zeven mensen vastgehouden, twee op 30 maart en vijf deze dinsdag.

Volgens de politie hebben 11 magazijnmedewerkers apparatuur en voorraden uit de privékliniek gehaald.

Een zending van 50.000 beschermende gezichtsmaskers werd op 16 maart gestolen en naar het Salvalus-ziekenhuis in Mooca, in het oosten van Sao Paulo, gestuurd. Bij die gelegenheid werd een man gearresteerd. Het incident werd vastgelegd door camera's van het interne veiligheidscircuit. De beelden toonden aan, dat een vrachtwagen met 20 dozen met maskers een schuur in Lapa verliet en dezelfde dag bij het ziekenhuis zou zijn aangekomen. Maar, de maskers zouden niet bij de gezondheidsafdeling zijn afgeleverd.

Het ministerie van Volksgezondheid registreerde 114 sterfgevallen in de afgelopen 24 uur, wat neerkomt op 667 dodelijke slachtoffers als gevolg van Covid-19 in Brazilië, waar bovendien 13.717 mensen bevestigde positieve gevallen zijn.

(Suriname Mirror/Prensa Latina/Estadao)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten