zondag 16 februari 2020

Illegale Roemeen Alandru Vlahos blijkt Suriname in en uit te kunnen reizen

Vlahos werd in 2017 als ongewenste vreemdeling het land uitgezet


Starnieuws meldt vandaag, zondag 16 februari 2020, dat de Roemeen Alandru Vlahos, die in 2017 als ongewenste vreemdeling het land was uitgezet door Justitie, de Immigratiedienst op de Johan Adolf Pengelluchthaven is gepasseerd zonder dat alarmbellen gingen rinkelen. 

Hij kwam eind januari Suriname binnen met een Roemeens paspoort en is eerder deze maand weer vertrokken.

Na tien jaar illegaal in Suriname vertoefd te hebben, werd de man het land uitgezet. Hij bleek gezocht te worden door Interpol en moest een straf uitzitten in Roemenië. De man bleek ook een oplichter te zijn. Hij heeft een relatie met een Surinaamse en heeft een kind met haar.

Volgens een artikel in maart 2017 in de Ware Tijd heeft ‘Alex Vlah’ ‘weleens in ongedwongen sfeer in het gezelschap van de president vertoefd.’ Het verklaart waarschijnlijk waarom de man spoorslags het land werd uitgezet, aldus de krant. Na ruim tien jaar illegaal verblijf in Suriname.
Een rel binnen de rechterlijke macht werd daarbij niet uit de weg gegaan. Het Openbaar Ministerie zette Vlahos uit, ondanks een rechterlijk besluit in zijn voordeel. Kennelijk stond er veel op spel. 'Een langer verblijf in het land en de duistere zaken om hem heen zouden het staatshoofd in grote verlegenheid kunnen brengen', schreef de Ware Tijd. Vlahos heeft kans gezien om enkele keren buiten Suriname te reizen.

Onderzocht wordt nu hoe de man het land binnen kon komen via de normale weg. Hij was geblacklist, maar bij de Immigratiedienst was men blijkbaar niet alert genoeg. Aangezien Vlahos het land uitgezet was, zou het systeem bij aankomst in het land moeten aangeve,n dat de man niet toegelaten mocht worden.

Vraag is, hoe is hij aan een visum gekomen, zonder dat duidelijk werd dat de man het land uitgezet is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten