zaterdag 8 juni 2019

Bouterse: 'Regering gaat in ijltempo problemen rond vaststelling van de perceel-ID oplossen'

Landmeterkosten bij vaststelling perceel-ID zijn zeer - te - hoog


President Desi Bouterse heeft gisteren in De Nationale Assemblee beloofd, dat de regering in 'ijltempo voor de nodige voorzieningen zal zorg dragen, zodat de problemen die te maken hebben met de vaststelling van de perceel-ID spoedig opgelost zullen zijn'

Veel burgers hebben geklaagd over de hoge kosten die betaald moeten worden aan de landmeter. In De Nationale Assemblee hebben tijdens de begrotingsbehandeling onder andere Patrick Kensenhuis (NDP) en Mahinder Jogi (VHP) deze kwestie aangehaald, aldus Starnieuws vandaag, zaterdag 8 juni 2019. Aangevoerd werd, dat mensen onnodig op kosten worden gejaagd, omdat de perceel-ID moet worden vastgesteld.

De president erkent dat dit een enorme financiële last betekent voor mensen die een stuk terrein hebben verkregen. De landmeterskosten die gepaard gaan met de vaststelling van deze perceel-ID zijn relatief zeer hoog.

Bouterse merkte op, dat de wettelijke voorschriften in acht moeten worden genomen. Bij het introduceren van de perceel-ID is geen rekening gehouden met de verhoogde kosten.

Kensenhuis is blij met de toezegging van de president, omdat in de praktijk de problemen worden ervaren. Zonder een landmeter is het niet mogelijk om de perceel-ID vast te stellen. De Assembleeleden rekenen erop dat de regering, zoals beloofd door de president, gauw met een oplossing komt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten