maandag 16 december 2019

Minister Tsang vindt kritiek op wisselkantoor van Chotelall 'vrijpostig'

'De cambio van Chotelall, die regering ondersteunt, wordt zwart gemaakt op social media door de oppositie'


'Vrijpostig', zo typeert minister Stephan Tsang van Handel, Industrie en Toerisme, de oppositie en anderen die kritiek leveren op het wisselkantoor van Chotelall. Deze cambio aan de Hendrikstraat is zowat de enige die Amerikaanse dollars voor Srd 7.85 verkoopt, terwijl de meesten veel duurder of niet verkopen. NDP-voorzitter, tevens president Desi Bouterse, roept op om 'dit project niet te verprutsen' zoals dat is gebeurd bij de naschoolse opvang en nu met de goedkope levensmiddelen pakketten, zo schrijft Starnieuws vandaag, maandag 16 december 2019.

Bij de opening van het informatiecentrum van de NDP op Geyersvlijt, zaterdag, was het wisselkantoor van Chotelall ook onderwerp van gesprek. Klanten kunnen hier goedkoop Amerikaanse dollars kopen, maximaal US$ 300 per persoon, om de twee weken. Andere cambio's verkopen hooguit US$ 50 per keer per persoon per dag. Soms US$ 20 en soms helemaal niet. Het wordt behoorlijk druk bij de cambio, lange rijen auto's zijn het dagelijkse beeld bij het wisselkantoor. Soms wordt in groepen de valuta ingekocht, meerdere personen per auto schaffen de schaarse valuta aan.

Recent hebben zich twee gevallen voorgedaan waarbij mensen die zijn ingezet om de valuta voor derden te kopen, met het geld vandoor zijn gegaan.


Tsang stelt, dat de andere cambio's de koers opzettelijk hoog houden. 'De cambio van Chotelall, die de regering ondersteunt, die het land ondersteunt, wordt helemaal zwart gemaakt op social media door de oppositie', haalde Tsang aan. 'Waarom vraagt de oppositie zich niet af waarom de andere cambio's de dollars voor vele hogere bedragen verkopen? Waarom gaan ze niet daarover klagen? We weten toch van wie die andere cambio's zijn. Zijn het niet deze cambio's die ervoor moeten zorgen dat de koers steeds verder omhoog gaat? Dan val je een cambio aan die het naar beneden probeert te brengen. Mi tak’ san! Vrijpostig.' 

Bouterse maakt zich zorgen over de recente ontwikkelingen bij de cambio. 'Wat wij willen doen voor de kleine man wordt gebagatelliseerd, wordt bekritiseerd en helaas ook misbruikt', merkte hij op.


'W’e pot a koers tap 7.85 gi yu zodat je de huishuur kan betalen. Maar, volgens mij wordt huishuur maar één keer per maand betaald, niet zeven keer per week. Dus men neemt het goedkoop bij ons en daarna gaat men het duurder verkopen. Mi e begi unu, no mek a project dies fadon. De naschoolse was een project voor de kinderen, wij hebben het verprutst. Onze pakketten… als we ons voet niet neerzetten wordt het verprutst. Mensen bieden pakketten aan op FB,. dan heb je er geen ene malle dinges van begrepen. Laten we elkaar corrigeren. Deze dingen moeten nu aan de kant gezet worden. Met de grote strijd voor de deur is er gewoon weg geen tijd voor deze kese kese.'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten