maandag 16 december 2019

Boothouders op de route Meerzorg-Paramaribo in staking...

Ze hebben de hun beloofde brandstof- compensatie nog steeds niet ontvangen


De Ware Tijd online meldt vanochtend, maandag 16 december 2019, dat Boothouders die varen op de route Meerzorg-Paramaribo vanmorgen  in staking zijn gegaan. Ze hebben de hun beloofde brandstofcompensatie nog steeds niet ontvangen. 

Door de staking kunnen veel mensen die in Paramaribo werken de oversteek niet doen. Het publiek is overvallen door de actie. Er zijn pendelbussen ingezet om passagiers te vervoeren, maar die kunnen de grote aantallen passagiers niet aan.

De brandstofcompensatie over het jaar 2018 moet ook nog worden uitbetaald aan de boothouders.

De zeventig vervoerders verzorgen de trajecten Paramaribo-Meerzorg, Leonsberg-Nieuw-Amsterdam, Domburg-Laarwijk, Mariënburg-Johanna Margaretha en Mon Tresor-Kroonenburg.

Starnieuws bericht, dat gisteravond boze boothouders bij Assembleelid Ingrid Karta-Bink (PL) zijn geweest voor hulp. De volksvertegenwoordigster heeft Assembleevoorzitster Jennifer Geerlings-Simons en Ann Sadi, voorzitster van de belangenorganisatie, gebeld om te kijken hoe voorkomen zou kunnen worden dat de boothouders het werk neerleggen.

Uiteindelijk werd afgesproken met Sadi om half zes vanochtend naar het Veerplein te gaan en de mensen toe te spreken over de oplossingen die gevonden zijn. De boothouders vinden dat ze voor de gek worden gehouden omdat de gelden maar niet gestort worden, ondanks toezeggingen. Het gaat om Srd 1.2 miljoen, zes maanden subsidie voor ruim 60 boothouders. De boothouders geven aan, dat wanneer een buitenboordmotor moet worden vervangen, ze Srd 40.000 moeten neertellen.

Karta-Bink deed een beroep op de mensen om te kiezen voor een middenweg om vandaag toch te varen. Zij wees erop, dat zoveel mensen gedupeerd worden door de actie, maar de mensen waren niet tot andere gedachten te brengen.

Sadi zegt, dat de minister het geld op een rekening bij Finabank zal storten. Van daaruit zullen de individuele boothouders worden betaald. De administratieve zaken, waarbij alle boothouders een rekening moesten openen, hebben veel tijd gevergd. Nu zijn er harde afspraken, maar de mensen hebben de gemaakte afspraken van zaterdag naast zich neergelegd. Er waren wel boothouders die willen varen, maar door de grimmige situatie is hiervan afgezien, zegt Sadi. Zij voert aan dat andere trajecten normaal varen. De wilde actie wordt alleen gevoerd op het traject Meerzorg-Platte Brug.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten