donderdag 26 december 2019

10-Jarig jongetje in Braziliaanse stad São Paulo doodgebeten door zes honden

Luis Fernando Teixeira Santana tijdens vliegeren aangevallen door vier pitbulls, een rotweiller en een straathond

(Bron foto: SOS Brasilia)

In de Braziliaanse stad São Paulo is woensdag 25 december 2019 de 10-jarige Luis Fernando Teixeira Santana overleden, nadat hij door zes honden werd aangevallen. Dat melden Braziliaanse media. 

De jongen was aan het spelen toen het misging. Getuigen die het drama zagen gebeuren, zeggen tegen de Braziliaanse nieuwszender Globo dat het jongetje in een park met zijn vlieger aan het spelen was.

De vlieger dreef af en de jongen sprong over een muur naar een braakliggend terrein om zijn speelgoed te vangen. Daar werd hij aangevallen door zes honden: vier pitbulls, een rotweiller en een straathond.


De agressieve honden beten het jongetje vooral in zijn hoofd en gezicht.

Een 20-jarige man sprong de jongen achterna en probeerde hem nog te redden. Maar ook deze man werd doelwit van de honden en moest met bijtwonden aan zijn been naar het ziekenhuis worden gebracht.


Toen de politie en traumahelikopter arriveerden was het 10-jarige jongetje al overleden aan zijn verwondingen. Toch lukte het de politie niet meteen om bij het lichaam van het slachtoffer te komen  omdat de honden bleven bijten.

Agenten schoten daarom drie honden dood en verwondden een andere. De politie onderzoekt nu wie de eigenaar van de honden is.


Vorige week nog werd in Rio de Janeiro, ook in Brazilië, een 4-jarig jongetje aangevallen door een pitbull. Hier kon een voorbijganger wel het verschil maken: een 20-jarige man redde het jongetje uit de kaken van de agressieve hond. Op Twitter werden filmpjes gedeeld van deze aanval en redding.


(Suriname Mirror/Correio Braziliense/RTL Nieuws/Twitter/Rede TV/ G1.Globo/ YouTube)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten