zondag 13 oktober 2019

Zo'n 2.000 mensen zonder papieren uit Midden-Amerika, Cuba en Haïti op weg naar Mexicaanse president

Migranten willen vrij naar de Amerikaanse grens reizen


Bijna 2.000 mensen zonder papieren uit Midden-Amerika, Cuba en Haïti hebben  zaterdagochtend 12 oktober 2019 de stad Tapachula in Chiapas verlaten voor een ​​reis naar het noorden, naar Mexico-Stad om steun te vragen aan president López Obrador. 


De migranten waren al zes maanden gestrand in Tapachula, 45 kilometer van de grens met Guatemala, wachtend op het Instituto Nacional de Migración (INM) om hun immigratiestatus te regulariseren zodat ze vrij naar de Amerikaanse grens konden reizen. Maar, migranten hebben geen vrije doorgang naar het noorden gekregen sinds Mexico in juni overeenkwam migranten zonder papieren onder druk te zetten, onder druk van de VS


'We gaan naar Mexico City om te spreken met president López Obrador', zei mensenrechtenactivist Luis García Villagrán. Ze zijn van plan de president te vragen de situatie op te lossen waarin duizenden migranten maanden aan de zuidgrens hebben doorgebracht.

De karavaan vertrok zaterdag rond half vijf 's morgens vanuit het park Miguel Hidalgo, een vertrekpunt voor veel eerdere karavanen van Midden-Amerikaanse migranten. Ze werden gevolgd door de federale politie en vergezeld door een ambulance.

(Suriname Mirror/Mexico News Daily/Twitter)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten