zondag 13 oktober 2019

Bankiersvereniging wil dat burger meer gebruikmaakt van bankrekening en pinpas

SBV start campagne 'Ook ik heb een bankrekening'


Met als doel de Surinamer ertoe te bewegen meer gebruik te maken van zijn bankrekening en pinpas, start de Surinaamse Bankiersvereniging (SBV) morgen met de bewustwordings- en gedragsveranderingscampagne 'Ook ik heb een bankrekening'. Het resultaat moet zijn dat er minder cashbetalingen plaatshebben, aldus de SBV vandaag, zondag 13 oktober 2019, in een persbericht.

De SBV beseft dat het geen makkelijke omschakeling wordt. 'In Suriname hebben we nog de gewoonte om vooral te betalen met contant geld en in bijna de helft van de winkels kan je niet eens elektronisch betalen (pinnen).'

Een op de drie Surinamers heeft geen bankrekening en daardoor geen toegang tot het giraal betalingsverkeer. Zij die dat wel hebben maken 'te weinig gebruik van de vele mogelijkheden' die giraal betalingsverkeer biedt.

'Ook ik heb een bankrekening' wordt samen uitgevoerd met onder meer de Centrale Bank van Suriname, de Vereniging Surinaams Bedrijfsleven, BNets en de Consumentenkring Suriname. De campagne, die 'transparant bankieren' voorstaat, loopt tot en met eind december en zal duidelijk maken dat bankieren voor elke Surinamer mogelijk is, aldus het persbericht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten