zondag 13 oktober 2019

Mexico maakt zich op voor Día de los Muertos en Gran Desfile de Día de Muertos

Speciale delegatie uit China neemt deel aan Gran Desfile de Día de Muertos



De kleurrijke praalwagens, gekostumeerde dansers en muziek van twee parades vieren dit jaar de Día de los Muertos in Mexico-Stad. Nu in zijn vierde jaar, begint de Internationale Día de los Muertos Parade 2019 op 27 oktober met 10 gigantische poppen, drie allegorische praalwagens en 24 met de hand geduwde praalwagens.

De dag moet echter niet worden verward met de Gran Desfile de Día de Muertos die op 2 november in de straten van de hoofdstad zal plaatsvinden.


De eerste van de twee parades vertrekt vanuit de Zócalo in het historische centrum van Mexico-Stad en baant zich een weg naar het westen langs de 5 de Mayo en Benito Juárez tot de Paseo de la Reforma-laan, die deze zal volgen naar het Chapultepec-park. Van daaruit gaat het noordwaarts naar Polanco, waar het eindigt.

De gigantische poppen zijn gemaakt door leden van het kunstcollectief Última Hora, die ook de griezelige rekwisieten hebben gemaakt die worden gebruikt in de James Bond-film Spectre. De parade zal ook een mobiel altaar bevatten, gemaakt door de ontwerpgroep Neografika, die heeft samengewerkt met bedrijven zoals Grupo Xcaret in de Riviera Maya.



De parade van vorig jaar bracht twee miljoen mensen naar de straten van Mexico-stad om het te vieren, en naar schatting 10 miljoen mensen bekeken het op televisie.

De stoet van dit jaar zal één kilometer meten van begin tot eind en zal ongeveer zes kilometer afleggen op zijn route.

De Gran Desfile de Día de Muertos begint aan de Paseo de la Reforma-laan en eindigt bij de Zócalo. Aan het evenement van dit jaar zal een speciale delegatie uit China deelnemen, die een ritueel presenteert dat vergelijkbaar is met Día de los Muertos, evenals een traditionele drakendans.



(Suriname Mirror/Mexico News Daily/El Universal/mexico.as.com/Twitter/ Instagram)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten