woensdag 16 oktober 2019

Gevaarlijke situatie rond Plaza Hotel in Punda, Curaçao

Betonrot en risico’s van vallende brokstukken...


Rond het Plaza Hotel in Punda is langzaamaan steeds meer een onveilige situatie ontstaan. Met het blote oog is te zien dat sprake is van betonrot en al eerder werd door omstanders gewaarschuwd voor de risico’s van vallende brokstukken, maar nu is dit recentelijk ook door deskundigen vastgesteld. Dit blijkt uit harde informatie waarover het Antilliaans Dagblad beschikt, zo schrijft het dagblad vandaag, woensdag 16 oktober 2019.

Het Antilliaans Dagblad heeft in eerste instantie gewacht totdat er actie zou worden ondernomen door de direct verantwoordelijke instellingen en personen. Ook werden vragen gesteld aan de Girobank, die als hypotheekhouder zeggenschap heeft over het complex. De redactie van het dagblad vindt het echter ook de taak en verantwoordelijkheid van de krant zelf om het publiek te waarschuwen voor mogelijk gevaar.

Een internationaal technisch bureau heeft op verzoek van Giro een review gedaan van het Plaza Hotel en de directie van Girobank hierover geïnformeerd. Wat betreft dit bureau, dat ook is ingeschakeld in verband met de waardebepaling van het hotelpand, is er alle reden om per direct actie te ondernemen, door de directe omgeving op Plasa Piar af te zetten; om daarmee ongelukken en schade aan eigendommen van derden, zoals geparkeerde auto’s, te voorkomen.

Desgevraagd bevestigt de directie van Girobank dat ‘in het kader van de verkoop en ook de veiligheid een technisch rapport van het pand is opgevraagd’. De inspanningen om het hotel te verkopen bevinden zich in ‘een stroomversnelling’. 'Op alle fronten wordt getracht een goede verkoop te bewerkstelligen.'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten