woensdag 16 oktober 2019

Premier Rhuggenaath brengt bezoek aan de Heide-raffinaderij van Klesch in Hemmingstedt

Raffinaderij deel van Klesch Group, voorkeurskandidaat voor overname Isla


Premier Eugene Rhuggenaath brengt vrijdag een bezoek aan de Heide-raffinaderij in Hemmingstedt, waar hij een rondleiding zal krijgen. De raffinaderij maakt deel uit van de Klesch Group, de voorkeurskandidaat voor overname van de Islaraffinaderij na 2019, zo bericht vandaag, woensdag 16 oktober 2019, het Antilliaans Dagblad.

Raffinerie Heide, oftewel de Heide-raffinaderij, is volgens de eigen website een partner voor mobiliteit en verwarming in Noord-Duitsland en is de meest noordelijke raffinaderij van ruwe olie in Duitsland. Op de website staat verder:

'Minerale olie heeft een lange traditie in de Duitse deelstaat Sleeswijk-Holstein, en met name in het district Dithmarschen. Oliekrijt en ruwe olie worden hier immers al meer dan 150 jaar gewonnen en geraffineerd aan de Noordzeekust. Elk jaar verwerkt Raffinerie Heide meer dan vier miljoen ton ruwe olie op zijn plant van 134 hectare in Hemmingstedt. Ondertussen is een aanzienlijk deel van de benzine en diesel die tegenwoordig in Sleeswijk- Holstein wordt verbruikt afkomstig van onze olieraffinaderij, die in zijn huidige vorm sinds 2010 deel uitmaakt van de Klesch Group.'

Sinds gisteren is de minister-president in Brussel, waar hij tot morgen zal verblijven. Daarvoor bracht Rhuggenaath een bliksembezoek aan Den Haag, waar hij premier Mark Rutte, staatssecretaris Raymond Knops van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en de ambassadeur van China voor het Koninkrijk bezocht om de laatste ontwikkelingen op Curaçao te bespreken.

Met Knops werd uitgebreid gesproken over de voortgang met betrekking tot de uitvoering van het Groeiakkoord. Een voortgangscommissie bestaande uit Albert ‘Chos’ Romero als voorzitter, Adèle van der Pluim-Vrede en Aimee Kleinmoedig-Francisco, is al opgericht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten