zondag 8 september 2019

LVV-minister Parmessar reikt na 16 jaren salaris cheques uit aan arbeiders Prins Bernard Polder

(Bron foto's: ministerie van LVV)
Met de inontvangstneming is de dienstbetrekking met het bedrijf beëindigd


Minister Rabin Parmessar van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) heeft zaterdagmiddag 7 september 2019 in Nickerie cheques overhandigd aan zeven  arbeiders van de Prins Bernard Polder. De Prins Bernard Polder is eigendom van de Stichting Experimentele Landbouwbedrijven (SEL) die onder het ministerie van LVV valt, zo bericht het ministerie.

Deze arbeiders zitten meer dan 16 jaren thuis zonder salaris en andere tegoeden, doordat de toenmalige regering het bedrijf had verhuurd aan Sunrice BV waarvoor honderden duizenden Amerikaanse dollars betaald moesten worden om het vrij te krijgen.


In 2008 werd de Prins Bernard Polder weer verhuurd, aan de Sunda Groep. Sindsdien hebben velen zich bekommerd om het lot van deze arbeiders, zonder enig resultaat.

Met de overhandiging van de cheques aan de arbeiders, toont deze regering volgens minister Parmessar, dat zij de factor mens altijd als bijzonder belangrijk ziet. Volgens de bewindsman heeft het enige tijd geduurd, omdat het geld niet zo voor handen ligt en zaken via de Raad van Ministers moesten worden geregeld.

Kenneth Donk, voorzitter van Centrale van Landsdienaren Organisaties Regio-West, die zich reeds vele jaren sterk maakt voor deze groep, noemt dit het bewijs, dat een rechtvaardige strijd altijd zal worden beloond. Hij prees de regering en voorgaande ministers van LVV voor hun inzet op dit stuk.

Met de in ontvangstneming van de bedragen die de arbeiders na onderhandelen met het ministerie zijn overeengekomen, is ook hun dienstbetrekking met het bedrijf beëindigd. De vroegere arbeiders van de Prins Bernard Polder kunnen reeds maandag over hun geld beschikken. De overheid is reeds vele jaren in een rechtsprocedure verwikkeld met de Sunda Groep om de polder weer in eigen boezem te krijgen. De Prins Bernard Polder is bijzonder belangrijk voor de produktie van zaaizaad voor de rijstsector.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten