zondag 8 september 2019

Ecuador wil met Colombia en Peru WK voetbal in 2030 organiseren

(Bron foto: AF
'Het wordt een jaar waarvoor Zuid-Amerika favoriet is om toernooi te ontvangen'


De Ecuadoraanse president Lenin Moreno wil het WK voetbal in 2030 naar zijn land halen. Hij hoopt het vierjaarlijkse voetbalfeest te kunnen organiseren samen met Colombia en Peru. 

In onderstaande tweet kondigt Moreno zaterdag 7 september 2019 aan, dat hij het idee vrijdag heeft voorgelegd aan zijn Colombiaanse en Peruaanse collega, respectievelijk Ivan Duque en Martin Vizcarra.

'Ik heb presidenten Ivan Duque en Martin Vizcarra voorgesteld dat we in 2030 het WK voetbal organiseren in Ecuador, Colombia en Peru. Het wordt een jaar waarvoor Zuid-Amerika favoriet is om het toernooi te ontvangen', schreef Moreno.


In 2030 zal het precies honderd jaar geleden zijn dat de eerste editie van het WK plaatsvond in Uruguay. Om dat te vieren, wil de Zuid-Amerikaanse voetbalbond Conmebol het WK over elf jaar opnieuw naar Zuid-Amerika halen.


Vier andere Zuid-Amerikaanse landen (Argentinië, Uruguay, Chili en Paraguay) maakten al eerder bekend dat ze in de race willen stappen. Ook Spanje en Portugal lieten in juni weten een gezamenlijke kandidatuur te overwegen. Andere kanshebbers zijn Griekenland, Bulgarije, Roemenië en Servië, die het eveneens samen willen doen, net zoals Engeland, Schotland, Noord-Ierland en Wales. Nog kandidaten die worden genoemd, zijn Marokko en China.

De FIFA beslist in 2022 waar het WK van 2030 wordt gehouden. Over drie jaar is Qatar gastheer, in 2026 is het de beurt aan de Verenigde Staten, Canada en Mexico.

(Suriname Mirror/El Universo/Belga/Twitter/Expreso)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten