zondag 1 september 2019

Fietser (61) doodgereden door 21-jarige bestuurder bestelbusje zonder rijbewijs

Bestuurder bestelbusje verleent geen voorrang aan fietser Soeroso Kasmo


Het Korps Politie Suriname meldt zaterdag 31 augustus 2019, dat de 61-jarige fietser Soeroso Kasmo donderdag na te zijn aangereden door een bestelbusje, bestuurd door een 21-jarige jongen zonder rijbewijs, in het Academisch Ziekenhuis Paramaribo is overleden.

De politie van bureau Centrum kreeg de melding van een aanrijding op de kruising van de Cocoslaan en de Weg naar Maretraite tussen een bestelbusje en een fietser. Bij aankomst op de plek werden de bestuurder en het slachtoffer Kasmo aangetroffen, die niet aanspreekbaar was.

Onderzoek wees uit dat de bestuurder over de Eldoradolaan reed komende vanuit de Weyoelaan gaande richting de Weg naar Maretraite. Kasmo fietste op de Cocoslaan komende vanuit de Florastraat gaande richting de Weg naar Maretraite.


De bestuurder van het bestelbusje heeft bij het beschrijven van een rechtse bocht, richting de Citruslaan, geen voorrang verleend aan de Kasmo die op dat moment eveneens een linkse bocht beschreef in de richting van de Citruslaan, met als gevolg de aanrijding.

Per ambulance werd Kasmo afgevoerd naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo, waar hij kort na aankomst overleed.

De 21-jarige jongen werd aangehouden en na afstemming met het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld. Het onderzoek van deze aanrijding is overgedragen aan de Verkeersunit van Paramaribo.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten