zaterdag 7 september 2019

Door Belgische Justitie gezochte Surinaamse-Nederlander Rudo Meiland gearresteerd in Suriname

Meiland in België veroordeeld tot 15 jaar gevangenisstraf voor drugshandel en deelname criminele organisatie


De door België gezochte Rudo Meiland is gearresteerd in Suriname, zo meldt 'een doorgaans betrouwbare bron' aan Crimesite.nl, aldus Crimesite vrijdag 6 september 2019. De voortvluchtige Surinaamse-Nederlander zou aangehouden zijn voor een misdrijf gepleegd in Suriname. Bronnen bevestigen aan Het Nieuwsblad in België, dat Rudo Meiland onlangs opgepakt is in zijn geboorteland Suriname.

Meiland is in België veroordeeld tot 15 jaar gevangenisstraf wegens internationale drugshandel en deelname aan een criminele organisatie. Surinaamse autoriteiten hebben de arrestatie van Meiland nog niet bevestigd.

De in Suriname geboren Nederlander staat nog steeds op de Belgische Most Wanted-lijst.

Meiland stond aan het hoofd van een criminele organisatie, waarbij in de periode 2009-2015 grote hoeveelheden cocaïne werden ingevoerd vanuit de Dominicaanse Republiek. Dat gebeurde onder andere via geronselde toeristen, die in ruil voor een gratis vakantie kilo’s cocaïne mee terug moesten nemen naar België. De organisatie van Meiland had Dominicaanse douaniers omgekocht. Als de toeristen de cocaïne voorbij de Douane op luchthaven Zaventem wisten te krijgen, ontvingen ze 15.000 euro. 17 kilo

Andere smokkelroutes liepen via vliegveld Orly, in Frankrijk. Daar werden op een gegeven moment twee koeriers betrapt met ieder 17 kilo coke bij zich. Ze bleken deel uit te maken van een organisatie van tenminste acht personen, waaronder Rudo Meiland en zijn oudere broer Jo.

De broers vormden de leiding van de bende. Marihuana In 2005 was Rudo Meiland ook al eens aangehouden op de Dominicaanse Republiek, omdat hij verdacht werd van betrokkenheid bij de smokkel van 40 kilo cocaïne en verschillende pakketten marihuana.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten