zaterdag 24 augustus 2019

Wegenautoriteit voert wegmarkeringswerkzaamheden uit op Jules Wijdenboschbrug

'Technische staat van de Wijdenboschbrug is nu goed, daar is er geen twijfel over'


Werkzaamheden die de Wegenautoriteit volgende week gaat uitvoeren op de Jules Wijdenboschbrug, hebben betrekking op een testproject voor wegmarkeringen. De organisatie start maandag vanaf elf uur ’s avonds met het aanbrengen van thermoplastische verf op een deel van de brug om na te gaan of het middel goed zal kleven op de belangrijke oeververbinding.

Heman Badloe, hoofd van de afdeling Uitvoering van de Wegenautoriteit, zegt vandaag, zaterdag 24 augustus 2019, in de Ware Tijd, dat de werkzaamheden op de brug op dinsdag tot vier uur in de ochtend zullen plaatsvinden aan de kant van Meerzorg. De brug moet conform de verkeersregels worden voorzien van wegmarkeringen.


Het is de bedoeling om na de testfase te kiezen voor het beste materiaal. Nu bestaat de mogelijkheid om te kiezen tussen wegenverf en de thermoplastische verf. Badloe legt uit dat de normale wegenverf maar voor drie maanden intact blijft terwijl het andere alternatief langer meegaat. Echter, het is nog niet bekend hoe de thermoplastische verf op de brug zal uitpakken. Daarom wordt de brug gedeeltelijk voorzien van deze verf.

'Maandag wordt er een test gedaan. Als het binnen twee maanden goed blijft, wordt de hele brug daarvan voorzien', aldus het afdelingshoofd. Ondanks dat de thermoplastische verf 30 tot 40 procent duurder is dan normale verf, kiest de Wegenautoriteit liever voor de dure verf. Thermoplastische verf gaat twee jaar mee en zal uiteindelijk een kostenbesparend effect hebben voor de Staat.

Badloe zegt dat de technische staat van de Wijdenboschbrug nu goed is. 'Daar is er geen twijfel over. Dit jaar wordt er weer een onderzoek gedaan om gedetailleerd na te gaan als alles in orde is.' Het diensthoofd benadrukt, dat reguliere inspecties op de brug zeker nodig zijn. Hij zegt dat de samenleving het volle vertrouwen mag hebben dat de brug nu intact is, ondanks dat er zich verkeersongevallen hebben voorgedaan. Op de brugleuning en op het wegdek is wat lichte schade, maar dat kan volgens hem geen kwaad. Deze schade zal ook worden hersteld.

De brug is een onderhoudsarme brug, wat betekent dat er weinig tot geen onderhoud nodig is voor de komende twintig jaar. Ook garandeert Badloe, dat er regelmatig inspectie op de brug plaatsvindt. 'Alleen ziet de samenleving ons niet, maar wij inspecteren wel. Wij zijn soms onder de brug. Wij gaan alles na.'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten