maandag 26 augustus 2019

Rosebel na onrustige periode weer in bedrijf

IAmGold-topman Letwin voert overleg met president Bouterse


Na zo'n maand te hebben stilgelegen begint IAmGold/Rosebel Gold Mines vandaag, maandag 26 augustus 2019, weer met haar bedrijfsactiviteiten. De bedoeling is om in een maand tijd weer op het oude productieniveau te zitten, aldus de Ware Tijd gisteren.

IAmGold-Topman Steve Letwin heeft vrijdag overleg gevoerd met president Desi Bouterse, terwijl zaterdag ook gesproken is met de bond onder leiding van Lloyd Read.



Sedert 28 juli zijn de bedrijfsactiviteiten gestaakt, nadat een illegale goudzoekers de dood vond door de kogel uit het wapen van een van de beveiligers. Read bevestigd desgevraagd dat hij overleg heeft gevoerd met Letwin. Over andere dan de zaken van de arbeiders wil hij niet praten. 'Het was een goed overleg', vat hij de afspraak samen. De arbeidsplaatsen zijn gegarandeerd en ook de 325 contractors die thuis gezet waren, zullen naarmate de werkzaamheden toenemen, weer ingezet worden.

Read zegt dat alle partijen baat hebben bij hervatting van de werkzaamheden. 'Niet alleen de werknemers, maar ook het bedrijf en de staat.'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten