zondag 4 augustus 2019

Pertjajah Luhur (PL) installeert acht kernen geïnstalleerd te Accaribo, district Para

PL-voorzitter Somohardjo sluit niet uit dat in Para samengewerkt zal worden met anderen richting 2020-verkiezingen


De Pertjajah Luhur (PL) heeft er alle geloof in dat zij in Para een zetel kan halen. De partij heeft vrijdagavond acht kernen geïnstalleerd te Accaribo. Volgens PL-voorzitter Paul Somohardjo was aan de opkomst en enthousiasme duidelijk te merken, dat de Paranen meer dan ooit bewuster zijn geworden. Tijdens de vorige verkiezing zijn alle drie zetels van dit district gegaan naar de NDP. 

'Met Para we go for more than ten', sprak Somohardjo, doelende op het aantal zetels dat de PL landelijk verwacht te zullen halen, zo schrijft Starnieuws vandaag, zondag 4 augustus 2019. Dit, op basis van het enthousiasme dat tot nu toe ten toon is gesteld door de aanwezigen tijdens de verschillende kerninstallaties.

De PL-voorzitter benadrukte, dat mensen met eigen vervoer naar de kerninstallaties zijn gekomen. De partij heeft geen bussen ter beschikking gesteld. 'Met trots kunnen we praten van een herleving van de partij in Para', aldus Somohardjo. De PL heeft in Para eerder zetels weten binnen te halen. Na 2015 was de partij echter zo in beslag genomen door het verraad binnen eigen gelederen en de rechtszaken als gevolg daarvan, dat ze in de periode na 2015 weinig contact hadden met de Paranen, zo erkende Somohardjo.

In de afgelopen tijd bleek de belangstelling om aansluiting te zoeken bij de partij echter zo groot, dat besloten werd te werken aan het opzetten van kernen. Dat heeft geresulteerd in de installatie van acht kernen vrijdagavond. Somohardjo heeft in zijn toespraak het accent gelegd op het belang van de eenheidswording. Hij vindt dat in dat opzicht de volksvertegenwoordigers van Para in De Nationale Assemblee weinig voor de districtsbewoners hebben gedaan.

De aanwezige Paranen en kernen zijn daarom vastbesloten samen met de PL een eenheid te vormen. De politicus sluit niet uit dat in Para samengewerkt zal worden met anderen. 'Wil je verandering van beleid, dan moet je tegen deze regering stemmen', luidde de boodschap van de PL-voorzitter.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten