zondag 4 augustus 2019

Pand van juwelier ‘Johan Lee’ in hartje Paramaribo door brand verwoest

Uitslaande brand op hoek van Maagdenstraat en Jodenbreestraat, tegenover Kirpalani



Waterkant.net bericht, dat in het centrum van Paramaribo vanmorgen vroeg, zondag 4 augustus 2019, een grote brand heeft gewoed op de hoek van de Maagdenstraat en Jodenbreestraat tegenover Kirpalani. 

Een aantal winkelpanden is verwoest. De brand ontstond rond vijf uur in de ochtend. Het Korps Brandweer Suriname moest water uit de rivier pompen om de brand te blussen.

Volgens de eerste berichten zijn twee panden verwoest. Een daarvan is het pand van Goudsmit ‘Johan Lee’. Starnieuws meldt, dat alleen de juwelierszaak tegenover Kirpalini.is afgebrand. De Ware Tijd schrijft 's middags, dat het volgens de brandweer gaat om twee juwelierszaken, een elektronicazaak en een fotostudio.

Een bewoner van één van de panden heeft tegenover de brandweer verklaard dat er een boiler in brand stond. Er werd getracht deze te blussen, maar dat mocht niet baten. De vlammen sloegen al gauw om zich heen.

Hoe de brand is ontstaan is nog niet bekend. De brandweer heeft de brand onder controle en is aan het nablussen. Ze doet samen met de Surinaamse politie onderzoek naar de oorzaak.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten