zondag 11 augustus 2019

Marine Colombia arresteert te Tumaco FARC-dissident Yeison 'Chuky' Cortes

'Chuky' nam deel aan ontvoering van en moord op team van El Comercio, Ecuador

(Bron foto: Twitter)

De Colombiaanse Marine (La Armada) heeft FARC-dissident (Fuerzas Armadas Revolucionarias de Colombia) Yeison Cortes, ook bekend als Chuky, gevangen in een landelijk gebied van Tumaco, in Nariño, in het zuidwesten van Colombia. 

Volgens de autoriteiten nam Chuky in 2018 deel aan de moord op twee Ecuadoraanse kooplieden en de ontvoering van- en moord op een team van de krant El Comercio.



In april 2018 zou Cortés 'hebben deelgenomen aan de moord op Óscar Efrén Villacís Gómez en Katty Vanesa Plasgote, een paar ontvoerde Ecuadoraanse kooplieden, toen ze door de grensprovincie Esmeraldas reisden', aldus een verklaring van het leger.

In 2017 sloot 'Chuky' zich aan bij de guerrillagroep van Walter Patricio Arizala, alias Guacho, hoofd van het Oliver Sinisterra-front, die in december 2018 werd gedood bij een troepenoperatie in Nariño.

Het front van Oliver Sinisterra is een dissidente FARC-organisatie in de drugshandel die actief is in Noord-Ecuador en Zuid-Colombia en verantwoordelijk was voor een reeks aanvallen in de eerste helft van 2018 waarbij vier Ecuadoraanse militairen werden gedood en vijf burgers. Onder deze laatste zijn drie leden van een krantenteam van de krant El Comercio, de journalist Javier Ortega, de fotograaf Paúl Rivas en hun chauffeur Efraín Segarra.


Volgens de verklaring van de Marine 'zou Chuky in maart 2018 de leiding hebben gehad over de ontvoering van- en moord op het Ecuadoraanse krantenteam van de krant El Comercio, in een grensgebied met Ecuador'.


(Suriname Mirror/Noticias RCN/La FM/Twitter)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten