maandag 12 augustus 2019

Curaçao verhoogt veiligheid op scholen

Ministers van Onderwijs en van Justitie tekenen samenwerkingsakkoord


Tijdens de conferentie ter ere van het nieuwe schooljaar, die vandaag, maandag 12 augustus 2019, plaatsvindt, ondertekenen de ministers van Onderwijs en van Justitie een samenwerkingsakkoord om de veiligheid op scholen te verhogen. Dit meldt het Antilliaans Dagblad.

In een verklaring geeft de regering aan, dat veiligheid op scholen een prioriteit voor dit kabinet is en dat verschillende ministeries in dit kader samenwerken. Daarom zal vandaag tijdens de conferentie - die dit jaar het thema ‘Een veilige school voor ons allen’ heeft - een samenwerkingsprotocol worden ondertekend. Justitieminister Quincy Girigorie en minister Marilyn Alcalá-Wallé van Onderwijs, Wetenschap, Cultuur en Sport (OWCS) zullen samen met hoofdofficier van Justitie Heiko de Jong het protocol tekenen.

Voor de totstandkoming van dit protocol hebben instanties zoals het Openbaar Ministerie, het Korps Politie Curaçao, Stichting Ambulante Justitiële Jeugdzorg Curaçao (AJJC) en verschillende schoolbesturen maanden overleg gevoerd en concrete afspraken gemaakt over de wijze van samenwerking en de coördinatie om uiteindelijk de veiligheid in en rondom scholen te kunnen garanderen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten