maandag 12 augustus 2019

'Alle medisch specialisten op Curaçao moeten in dienst van alle ziekenhuisvoorzieningen werken'

'Wetgeving moet eerst nog worden aangepast'


Het regeringsbeleid dat ‘uiteindelijk’ alle medisch specialisten in dienst van het ziekenhuis moeten werken, geldt niet alleen voor Curaçao Medical Center (CMC), maar voor alle ziekenhuisvoorzieningen op het eiland. Dus ook voor het Advent Ziekenhuis. Uiteindelijk, want eerst moet de wetgeving nog worden aangepast. 

Dat schrijft minister Suzy Camelia-Römer (PIN) van Gezondheid, Milieu en Natuur (GMN) op 26 juli in antwoord op een brief van 22 juli van ‘de tot het Sint Elisabeth Hospitaal (Sehos) toegelaten medisch specialisten’, zo bericht het Antilliaans Dagblad vandaag, maandag 12 augustus 2019.

Het gaat om de specialisten die niet in loondienst zijn van Sehos, maar in het ziekenhuis werken op basis van een toelatingsovereenkomst.

Namens de groep vraagt gynaecoloog Allan Henriquez duidelijkheid over de positie binnen het nieuwe ziekenhuis Curaçao Medical Center. In haar antwoord geeft Camelia-Römer direct aan, dat het regeringsbeleid erop is gericht ‘dat uiteindelijk alle medisch specialisten een dienstverband moeten hebben met een ziekenhuisvoorziening’. Dat zijn volgens het Landsbesluit aanwijzing ziekenhuisvoorzieningen 2019: Sehos, CMC, Advent Ziekenhuis en Algemeen Psychiatrisch Ziekenhuis Dr. David Ricardo Capriles.

In de toekomst moeten artsen voor deze instellingen in loondienst werken om verzekerden via de basisverzekering ziektekosten (bvz) te kunnen behandelen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten