zondag 7 juli 2019

Suriname en Bolivia willen visa tussen de twee landen afschaffen

(Bron foto: Eju!)
Boliviaanse president Evo Morales komt woensdag 10 juli voor kort bezoek naar Suriname


Suriname en Bolivia zijn van plan woensdag twee overeenkomsten te tekenen. Een over de afschaffing van visa tussen de twee landen en een om een institutioneel mechanisme voor politiek overleg te creëren. De Boliviaanse president Evo Morales komt woensdag voor een kort bezoek naar Suriname, aldus Starnieuws zondag 7 juli 2019.

Op de agenda staat ook de verbreding van de bilaterale en multilaterale banden, zegt de Boliviaans minister van Buitenlandse Zaken, Diego Pary. 'We zijn nu aanwezig als een land en met onze eigen stem in alle multilaterale en bilaterale ruimten; in die context is de internationale agenda in juli erg dynamisch', aldus Pary gisteren op nieuwswebsite eju! in Bolivia.


Morales woonde op 1 juli de inauguratie bij van de nieuwe Panamese president, Laurentino Cortizo.


Bolivia is van plan de bilaterale relaties met de Caribische landen te verstevigen.

Morales reist via Suriname door naar Rusland voor een topontmoeting met de Russische president Vladimir Putin. Volgens Pary gaat het bij die ontmoeting om strategische projecten op de bilaterale agenda tussen de twee landen te herzien. 'We zijn een land dat sinds 2006 onder leiding van president Morales een andere diplomatie heeft geprojecteerd, een diplomatie van dialoog, een diplomatie van respect en een fundamentele diplomatie die het Boliviaanse volk waardig is,. In deze context is onze relatie open met alle landen in de wereld en we blijven onze bilaterale dialoog met alle landen van de wereld versterken.'

Morales was in 2013 in Suriname toen hij een Unasur staatshoofden-top bijwoonde waar Paramaribo als gastheer optrad.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten