zondag 16 juni 2019

NDP-ondervoorzitter Ashwin Adhin: 'Veel woede in de samenleving is gevoed door misleiding'....

(Bron foto: Starnieuws)
'Bouterse heeft ervoor gezorgd, dat bevolkingsgroepen dichter bij elkaar zijn gekomen, anders had men elkaar uitgemoord'


NDP-ondervoorzitter en vicepresident (vp) Ashwin Adhin heeft gisteren op een massameeting van de NDP in Nickerie beweerd, dat er veel woede in de samenleving is gevoed door misleiding. Daarom is communicatie heel belangrijk, meent Adhin. Hij merkte op dat het tijd wordt dat mensen leren van diverse bevolkingsgroepen. Dit schrijft Starnieuws vandaag, zondag 17 juni 2019.

President Desi Bouterse heeft volgens Adhin ervoor gezorgd, dat de bevolkingsgroepen dichter bij elkaar zijn gekomen, 'anders had men elkaar uitgemoord'. Adhin wees er op, dat de NDP de politieke verdeeldheid langs etnische lijnen heeft doorbroken. Dat heeft de NDP 32 jaar gedaan, anderen nemen het volgens de politicus nu over. Volgens hem weten in elk geval alle ouderen dat dankzij 'Bouta' er geen etnische 'clash' is gekomen in Suriname, zoals in Guyana.

Verder is volgens hem onder Bouterse ondernemerschap gegroeid. Dankzij NDP zijn, ondanks de crisis, 27.000 banen van de ambtenaren behouden gebleven. Dit geldt ook voor de 20.000 uitbestedings-jobs. Volgens Adhin heeft de president er ook voor gezorgd, dat het land in twee jaar uit de crisis is geraakt. 'Nog nooit is een crisis zo snel beslecht', concludeerde Adhin. Onder de Front-regering duurde de crisis zeven jaar en de koers steeg boven de 2.000, waarna de nullen werden weggehaald. Adhin meent dat ondanks de moeilijke periode het volk het geloof in de regering niet heeft verloren. 'Er zijn veel aanvallen gekomen en er is veel uitgescholden.'

Hij dankte de vissers, de landbouwers, de ondernemers dat ze door zijn gegaan. Landbouwers zijn afhankelijk van seizoen. Zij zijn het voorbeeld van hoe omgegaan moet worden met geld. Adhin pleitte ervoor dat sterke kanten van alle bevolkingsgroepen overgenomen dienen te worden. Zo denken Hindostanen volgens de vp aan vier tot vijf generaties om zaken voor ze na te laten. Bij Javanen is behalve eens sterke gezinsbinding cultuur heel belangrijk. Adhin zei,dat hij hier vooral rond de viering van de immigratiedagen stil bij stond.

Hij stelde, dat er een collectief gevoel van blijheid moet zijn als er faciliteiten gecreëerd worden in Atjoni of een kunstgrasveld in Lelydorp. Als Suriname vooruit gaat, gaat iedereen vooruit.

'Soms wordt er gedacht dat de partij ons waarde moet geven. Het is de vraag hoeveel meerwaarde wij aan de partij geven', sprak Adhin. Hij merkte op, dat de leden de partij de meerwaarde moeten geven en niet omgekeerd. Er is genoeg inzicht en talent. Hij vindt dat als alle NDP'ers hun handen uit de mouwen steken de overwinning op 25 mei 2020 groots zal zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten