zondag 16 juni 2019

Heel Argentinië en Uruguay zonder stroom: ‘Dit is nog nooit eerder gebeurd’

(Bron foto: Twitter)
Tientallen miljoenen huishoudens en bedrijven zitten zonder elektriciteit


Door een enorme storing in het elektriciteitsnet is de stroom in heel Uruguay en Argentinië uitgevallen. Naar verluidt zijn ook delen van Brazilië en Paraguay getroffen. Tientallen miljoenen huishoudens en bedrijven zitten sinds vanochtend, zondag 16 juni 2019, zeven uur zonder elektriciteit. Ook staan de treinen stil en werken de verkeerslichten niet meer.



Volgens de grootste stroombeheerder van Argentinië zitten ook delen van Brazilië en Paraguay zonder stroom. Het is nog niet duidelijk hoe de verstoring is ontstaan. 'Dit is echt nog nooit eerder gebeurd', zegt een woordvoerder van het bedrijf tegen Argentijnse media.


Monteurs zijn in groten getale aanwezig om de problemen op te lossen.

De stroomstoring ontregelt het dagelijkse leven in Zuid-Amerika op grote schaal. Inwoners van delen van Argentinië zouden vandaag naar de stembus gaan voor de lokale verkiezingen. Het is niet duidelijk of die nog doorgang zullen vinden. 'Enorme black-out in Argentinië', kopt een Argentijns persbureau. 'De stad, de provincie van Buenos Aires en Santa Fe zijn in het donker achtergelaten.'



(Suriname Mirror/tn.com.ar/AD/Twitter/Clarin/YouTube/Al Jazeera)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten